RADIO4MOVEMBER.COM
Iedereen bedankt voor donaties. Tot volgend jaar.
 

Movember

 

We zijn de toonaangevende liefdadigheidsinstelling die zich inzet om de gezondheid van de man te veranderen. We weten wat mannen nodig hebben – en wat niet.
Prostaatkanker, teelbalkanker, mentale gezondheidsproblemen en de preventie van zelfmoord – we pakken het allemaal aan.
Sinds 2003 heeft Movember meer dan 1250 gezondheidsprojecten voor mannen over de hele wereld gefinancierd, door de status quo in twijfel te trekken en de manier te veranderen waarop onderzoek naar gezondheidsproblemen bij mannen wordt uitgevoerd en gezondheidsdiensten manen proberen te bereiken.

We willen in 2030 het aantal mannen dat te jong overlijdt met 25% verlagen.


Van een bescheiden begin is Movember uitgegroeid tot een echt wereldwijde beweging. We hebben een enorme sprong vooruit gemaakt op het gebied van de gezondheid van de man, maar dit is volledig te danken aan onze Mo Bros en Mo Sisters over de hele wereld. Vijf miljoen van hen sinds 2003.
Hun enthousiasme wakkert onze vlam aan. Hun steun verandert levens. Voor hen zijn we verplicht om het leuk, vernieuwend en inspirerend te houden. Zij zijn de rocksterren – wij de roadies


De gevolgen van mentale gezondheidsproblemen kunnen dodelijk zijn. Wereldwijd sterft er elke minuut een man als gevolg van zelfmoord. Mannen, ongeacht hun leeftijd, realiseren zich vaak niet wanneer ze een mentaal probleem hebben. En om hulp vragen is niet altijd even makkelijk. De verontrustende werkelijkheid is dat sommige stereotypen van mannelijkheid fataal kunnen zijn voor mannen.


De Movember Foundation begon in 2006 met de financiering van mentale gezondheidsprogramma's voor mannen in Australië. In 2008 werd Nieuw-Zeeland daaraan toegevoegd. In 2013 werd dit werk uitgebreid met programma's in Canada, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. In alle gevallen voerden we een detailanalyse uit van de achtergronden van de mentale gezondheid van mannen en jongens in het betreffende land.
Wij geloven in de kracht van samenwerking op mondiaal niveau om een positieve verandering ten opzichte van mentale gezondheid teweeg te brengen. Wij blijven zoeken naar nieuwe financieringsmogelijkheden die de mentale gezondheid van mannen en jongens ten goede komen.

Wij zijn één van 's werelds grootste niet-gouvernementele financiers van onderzoek en diensten op het gebied van prostaatkanker, met wereldwijd honderden programma's voor prostaatkanker die wij hebben gefinancierd.
Met vernieuwende mondiale initiatieven brengen wij de medische en wetenschappelijke gemeenschap uit de hele wereld bij elkaar om de beste uitkomsten voor mannen met prostaatkanker te realiseren. Daarnaast financieren wij programma's voor prostaatkanker in verschillende landen en gemeenschappen in samenwerking met toonaangevende organisaties op dit gebied.
Deze brede aanpak zorgt ervoor dat de financiering dáár terechtkomt waar die het meeste nodig is.